A házi drótkötélpálya megvalósítható

A drótkötélpálya a kalandparkok egyik legfontosabb eleme, hiszen olyan extrém élményt nyújt, ami nemcsak a gyerekeknek, de még a felnőttek számára is izgalmas. A legrövidebb játszótéri fajtától kezdve, egészen a legextrémebb hosszú és magas kivitelig mindenféle drótkötélpályát lehet már találni a világ és már a hazánk különböző pontjain is. De miért ne lehetne ezt az élményt az otthonunk udvarában is megteremteni, hogy ne kelljen sokat utazni a gyerekekkel emiatt, hanem mindez az otthonunkba is elérhetővé váljon.

Egy megfelelő drótkötélpálya szett által most már ez megvalósítható. Most már nem kell feltétlenül a gyerekeket odacipelni, hanem a kalandparkot lehet hazahozni. Műanyagból készült tányérhintával vagy esetleg fogantyús kapaszkodóval is lehet használni a drótkötélpályát. A tányérhinta elsősorban a kisebb gyerekek számára teszi lehetségessé, hogy átélhessék ennek élményeit. A drótkötél maga acélból készül és rendkívül egyszerűen lehet hozzárögzíteni bármelyik fához. A tartósságot egy úgynevezett fém szuszpenzió garantálja, amely egy minőségi fröccsöntött poliamod csúszkában rejlik. Ennek a markolatnak a felülete pedig csúszásgátló anyagból van, mivel az esztétika mellett a biztonság a fő szempont.

Ha az udvarunk adottságai ezt lehetővé teszik, egy drótkötélpálya betelepítése kétségkívül hatalmas örömöt fog okozni gyerekeink számára. Ráadásul az idősebb gyereknek is izgalmas lesz, mivel a telepítés körülményeitől függően, a két felfüggesztési pont közötti távolság, akár 30 méter hosszú is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.