Székely fiatalok ismerkednek a Hortobágy és Debrecen kulturális értékeivel

A Hargita megyei Kápolnásfaluból érkező 18 székely fiatal vendégeskedik szeptember 1. és 4. között a Debreceni Ifjúsági Házban – tájékoztatta az MTI-t Gergely Zsolt koordinátor.

A művelődési szakember elmondta, az Ifjúsági Ház és a Civilek a Fiatalokért Egyesület, valamint a Kápolnásfalusi Ifjúsági Társaság együttműködésében megvalósuló Tehetségek Párbeszéde program keretében júliusban 30 tehetséges debreceni fiatal látogatott Székelyföldre, ahol a turisztikai és kulturális értékek felkeresése mellett megismerkedhettek a székely fiatalok önszerveződő csoportjaival. Kulturális rendezvényeken bemutatták tehetségüket tánc, zene és énekes produkciókkal.
Szeptember elején a székely fiatalok Debrecen és a Hortobágy értékeivel ismerkedhetnek meg, de találkozhatnak a az ifjúsági házban működő civil szervezetekkel, valamint ők is bemutathatják művészeti tehetségüket az ifjúsági ház szabadtéri színpadán – fejtette ki Gergely Zsolt.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>